Je eigen video game wordt kinderspel met Pixel Press

pixel-press 4Video games are bad for you? That’s what they said about Rock and Roll. Met deze quote van Shigeru Miyamoto opent de preorder page van Pixel Press, een iOS-applicatie die iedereen in staat stelt om een eigen video game te ontwerpen, te spelen en te delen met vrienden over de hele wereld. Want dat is het doel van Pixel Press: niet alleen zo veel mogelijk mensen een game laten designen, maar ook zo veel mogelijk mensen laten gamen.

Op 6 mei 2013 werd dit geweldig idee op de wereld losgelaten via Kickstarter. Met meer dan 2.000 backers in 37 dagen is Pixel Press goed op weg om eind december een beta applicatie in de App Store en (net iets later) Google Play neer te zetten.

pixel press 3

Hoe begin je aan een Pixel Press video game?

Het enige dat je nodig hebt is een papier, een pen en de Pixel Press app. Zonder programmeerskills, codekennis of geek allures. Eerst download je op de Pixel Press website een velletje, waarop je handmatig je fantasie kan loslaten binnen de lijnen van het rooster. Maak er een foto van en upload deze naar de app. Dan neemt de Pixel Press software het even van je over. Eenmaal je creatie is geanalyseerd, kan jij aan het testen gaan. De laatste stap, en wel de meest belangrijke, is de upload van je eigen game naar de server. Zodat iedereen jouw spel kan spelen én beoordelen.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!