Je eigen 3D prints met Twikit

Hoe het maken en personaliseren van producten toegankelijker maken via 3D printing voor een breed publiek? Die vraag stelde de oprichters van Twikit zich voorbije lente, en het antwoord kreeg in enkele maanden vorm. Twikit is het kind van drie mannen die het groen achter de oren al behoorlijk weggewerkt hebben: Georges Lieben (oprichter  Bagaar), Gijs Hoppenbouwers (digitale communicatie) en Martijn Joris (business development i.materialise). Martijn brak al eerder het hoofd over hoe de draagkracht van 3D printing te verbreden. Hij stond namelijk mee aan de wieg van i.materialise. Maar Twikit biedt meer: met een online ontwerp tool kan iedereen eenvoudig een design maken en personaliseren – of ‘tweaken’. Flexibel, eenvoudig en toegankelijk.

Maak je eigen Twikit award 

Wat je er dan zoal kan maken? Awards! In alle stijlen en vormen. Martijn krijgt vaker de vraag waarom hij met Twikit op trofees focust, maar daar heeft hij een duidelijk antwoord op.

“We hebben verschillende markten verkend, en Dàt is nu net een markt waar je het verschil kan maken met de combinatie van custom design, creatie-tools en 3D printing. Met Twikit zijn we mijlenver verwijderd van de dorpswinkel waar de blinkende kitscherige trofees uitgestald zijn en je hooguit de gegraveerde tekst kan aanpassen. Een Twikit award is uniek qua design en veel persoonlijker. Focus is belangrijk bij een startup, om echt iets in de markt te kunnen veranderen. Wat niet wegneemt dat de toekomst andere verhaallijnen kan brengen.”

Bij Twikit kan je terecht als particulier of bedrijf. Je kiest of één van de 5 ontwerpen uit de trofee galerij en voegt jouw tekst toe die meteen online getoond wordt op de trofee met de interactieve 3D configurator; of je contacteert Twikit voor een exclusief design op maat zoals bijvoorbeeld de Essenscia Innovation Award (zie video hieronder). In het eerste geval  ben je met een schappelijke prijs gesteld: voor een kleine 19 euro heb je een gepersonaliseerde medaille om de hals en voor 89 euro eindigt de volgende sportwedstrijd met jullie eigen staand trofeemodel. Beter nog: 7 werkdagen later krijg je de bestelling geleverd.

Showtime 

Een dikke week geleden was het showtime. Zonder dat er in het digitale design proces nog één mens aan te pas kwam, werd een 3D trofee doorgestuurd naar i.materialise om te 3D printen. Alles lekker geautomatiseerd en zonder fout. Dus ging Twikit.com life. Van de Makerbots van deze wereld hebben ze bij Twikit helemaal geen schrik. Die vergroten immers ook het bereik van 3Dprinting, en er zullen altijd gemakkelijke creatie tools nodig blijven. Daar ligt voornamelijk het groeipotentieel voor Twikit.

Twikit wacht wel vol spanning de mening af van andere designers, developers en creatievelingen: comments welkom op [email protected].

Zelf stellen Martijn, Gijs en Georges zich alvast voortdurend in vraag, op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Wat zijn de mogelijkheden om wereldwijd lokaal te gaan printen in plaats van enkel in België, zodat Twikit dezelfde scherpe prijs kan blijven hanteren? Welke kansen liggen er als de online creatie tool wordt opengesteld voor designs van derden? Je hoort het al: deze start-up heeft een veelbelovend pad voor de boeg. Wordt vervolgd!@youtwikitfacebook.com/youtwikit

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!