HeyHey Apps: ‘an artist, a nerd and a suit’

heyheyapps_creativeskills_petrabeeckx

HeyHey Pix, een nieuwe foto-applicatie staat bovenaan de top van de meest gekochte apps in ons land. En die plaats kreeg de app niet zomaar. HeyHey Pix is zowat de leukste fotobewerking iPad applicatie voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Maar ook wij kunnen de iPhone app smaken. Met HeyHey Pix krijgen je foto’s een speels kantje, en lijkt het bovenal of de graffiti kunstenaar Bue The Warrior ook buiten de Gentse stad toeslaat.

Stefan Vandegehuchte hangt sinds 2003 actief rond in de wereld van software development. In 2011 nam hij met zijn partners Bue en Pieter Van Der Helst de eerste stap in de app business met HeyHey Colors. Samen vormen ze ‘an artist, a nerd and a suit’.

Vertel eens over het ontstaan van HeyHey Colors.

Stefan: Bij de geboorte van mijn zoontje Remi in 2010 vroegen mijn vriendin en ik Bue the Warrior, voor mij een jeugdvriend uit Gent, om zijn kamer te komen spuiten. Onder de indruk van het resultaat is onze fantasie op hol geslagen. Pieter, een ervaren developer met wie ik ondertussen meer dan 10 jaar samen werk, was ook snel voor het idee gewonnen. Samen hebben we dan in 2011 HeyHey Colors gemaakt, waarvan we nu trouwens een update aan het afwerken zijn. Het is een iPad kleurboek voor 3-4 jarigen. We liepen daarna nog over van goesting, maar hadden noch de tijd noch het geld, dus zochten we een investeerder. Zo hebben we de tijd en ruimte gekregen om over een periode van 2 à 3 jaar een 6-tal apps te ontwikkelen. We kunnen nog niet leven van de opbrengsten van de apps, maar leven wel in een droom. Ons hoofdplan is onder de eigen naam HeyHey Apps applicaties maken voor kinderen, maar ik sluit niet uit dat we ook voor derden zullen werken. Wanneer een merk ons bijvoorbeeld zou vragen om onze Pix of Colors te skinnen naar hun stijl, zouden we er wel naar luisteren.

Heyhey App

Hoe anders gaan kinderen om met digitale technologie?

Stefan: Het grootste verschil met volwassenen is dat kinderen geen schrik hebben van technologie. Kinderen gaan meteen aan de slag: ze zoeken en ze vinden. Volwassenen zijn veel gereserveerder, angstig om iets fout te doen. Remi, ondertussen 3 jaar, is volledig ‘touch’. Hij is verbaasd als het niet lukt om op tv een naam onder een geïnterviewde weg te klikken. Ik ging dus vaker op zoek naar applicaties voor mijn kind, en vind dat het universum van Bue er mooi tussen past. Met HeyHey Pix hebben we nu ongeveer een week in de top 10 ‘meest gekochte iPhone apps in België’ gestaan. Zo’n succes hadden we niet verwacht. Natuurlijk opent Bue deuren, maar ook het niveau van onze apps ligt hoog. Dàt is de enige manier om een app een lang leven te geven. Gelukkig hebben we bij HeyHey Apps een development-krak zitten. En ze zeggen wel eens dat developers als wijn zijn, ze worden beter met de jaren. Dat belooft!

Welke stappen zijn essentieel bij de ontwikkeling van een applicatie?

Stefan: Bij HeyHey Apps geven we mekaar vertrouwen en beslissen we redelijk consequent. Bue beslist hoe alles eruit ziet, Pieter en ik werken de wireframes van de schermen uit. Ik hou wel van die ‘chacun son métier’-aanpak. Geen eindeloze discussies, geen uren vergaderen en zeer snel beslissen. We zien vergaderen eerder als een soort noodzakelijk kwaad, dat afleidt van het echte werk waar je voldoening uithaalt. Daarnaast maken we steevast gebruik van een testpubliek, met name verschillende kinderen uit onze omgeving. We lassen het testproces vroeg in, zodat we meteen weten of iets werkt of niet. Hoe verder we gaan in de ontwikkeling, hoe meer mensen we beta’s geven.

Tot slot: welke is jouw favoriete ‘Bue The Warrior’ graffiti in het Gentse?

Stefan: Dat zijn er heel veel, maar de poort die hij samen met de Mexicanen Smithe en Dhear gespoten heeft is wondermooi.

dhear_but_smithe_gent_heyheyapps_creativeskills_petrabeeckx2

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!