Gentse start-up Showpad haalt met zijn presentatietool 2 miljoen dollar op

showpadShowpad heeft vandaag bekendgemaakt dat het $2.000.000 aan kapitaal heeft opgehaald in een ‘Series A’-investeringsronde bij Hummingbird Ventures. De Gentse start-up zal de middelen gebruiken om zijn commerciële organisatie sneller uit te bouwen en het platform verder te ontwikkelen. Begin mei zal het bedrijf bovendien een kantoor openen in New York.

Showpad voorziet zijn klanten van technologie die de productiviteit van verkoopteams met tablets substantieel verhoogt. Tegen 2016 zullen bedrijven meer dan 350 miljoen tablets gebruiken. Een groot deel daarvan zullen ze inzetten om de productiviteit van hun verkoopteams te verhogen.

De manier waarop mensen met elkaar communiceren, gegevens uitwisselen en nieuwe dingen leren is ingrijpend veranderd sinds de komst van tablets. De toename van het aantal tablets in bedrijven, vooral voor marketeers en verkopers, weerspiegelt deze belangrijke trend. Tegenwoordig gebruiken steeds meer werknemers een tablet.

Showpad maakt van elke tablet een krachtige verkoop- en presentatietool. Zijn technologie maakt het mogelijk om verkopers en klanten snel de meest accurate informatie te bezorgen in elk formaat. Om het even waar en wanneer, zowel online als offline. Dankzij Showpad kunnen ondernemingen bovendien ontdekken hoe hun salescontent wordt gebruikt om zo hun verkoopactiviteiten efficiënter te maken.

“De mobiele tools die je vandaag op de markt vindt, zijn niet afgestemd op de moderne mobiele verkoper. Net als om het even welke andere mobiele werknemer heeft een verkoper nood aan correcte en realtime-informatie. Bovendien moet hij documentatie kunnen afstemmen op de behoeften van zijn klanten en snel toegang krijgen tot de experts van zijn bedrijf”, aldus Pieterjan Bouten, mede-oprichter en CEO van Showpad. “Bedrijven kunnen er niet meer omheen: hun teams moeten op een eenvoudige, intuïtieve en gestructureerde manier informatie kunnen ontvangen en delen met hun klanten, en deze gegevens kunnen terugkoppelen naar hun CRM-systeem. Dankzij Showpad presteren verkoopteams beter en zijn ze een stuk productiever”, zegt Louis Jonckheere, mede-oprichter van Showpad.

In oktober 2012 kondigde Showpad reeds een partnership aan met Jive Software. Showpad voorziet Jive Present, de mobiele sales enablement oplossing voor Jive klanten, van de nodige technologie.

“Wij zijn bijzonder aangenaam verrast door de uitmuntende feedback van referentieklanten en partners van Showpad in Europa en de Verenigde Staten”, aldus Barend Van den Brande, Managing Partner van Hummingbird Ventures. “We hopen met onze inbreng verdere internationale uitbreiding te helpen versnellen”.

Showpad werd in 2011 opgericht door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne. Hun platform maakt van elke iPad een krachtige verkoop- en presentatietool. Deze Gentse start-up kan al een indrukwekkende klantenlijst voorleggen. Wereldwijd rekent Showpad reeds verschillende grote multinationals tot zijn klanten, zoals BASF, Unilever en Heineken.

Hummingbird Ventures is een venturecapitalfonds dat zich richt op snelgroeiende bedrijven in de technologie- en internetsector. Het fonds heeft kantoren in Antwerpen, Londen en Istanboel.

showpadcomic_lowres

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!