Gent M #12: Co-working

Gisteren waren weer alle geeks van de partij in het gezellige Bar Buro. Waar beter een Gent M organiseren over co-working dan in een co-working space zelf? Leuke interacties zijn ontstaan tussen enerzijds de co-workers en anderzijds de co-working spaces zelf.

De sprekers;

Bart Chanet opende een tijdje terug zijn co-workingspace Floating Desk. In deze prachtige boot kan je alleen of met collega’s in alle rust werken. Meer info vind je op hun site.

Bar d’Office bestaan niet uit 1, maar 5 co-working spaces! Dit initiatief van Flanders DC is van plan om de komende jaren nog meer van deze ruimtes te openen in gans Vlaanderen. Dirk Onderdonck is initiatiefnemer en matchmaker van de bar d’Office in Deinze.

Bart De Waele hoeft amper nog geïntroduceerd te worden. De CEO van Wijs (wijlen Netlash) staat aan het hoofd van een onderneming met maar liefst 60 werknemers. Hoe hij het in godsnaam klaarspeelt om zo’n grote groep te organiseren kwam hij op deze Gent M vertellen.

We zagen hoe hij binnen de bedrijfsmuren, een co-working sfeer creëerde. Want werknemers van Wijs, zijn niet toegelaten om van thuis uit te werken. Reden daarvoor is dat er in teamverband dient gewerkt te worden en dan is het aangewezen dat mensen écht letterlijk rond dezelfde tafel gaan zitten. We keken even bij hen binnen.

Ine Dehandschutter reisde samen met haar vriendin de hele wereld rond. Tijdens deze trip namen ze hun werk mee, en zagen ze hoe andere mensen keken naar het begrip ‘werken’. Deze mooie slideshow geeft alvast een beeld van hun inzichten die ze in dat jaar kregen. Tot slot kregen we van haar een primeur! Working heroes, een nieuw project in opstart! Vul snel hun enquête in en help mee bouwen aan de perfecte co-working space.

Een geslaagde editie, op naar de volgende! Eentje om naar uit te kijken! Social Media versus De vakbonden! Dat belooft!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!