Designer stelt 100 verbeteringen voor New Yorkse metro voor

NYCsubway

De New Yorkse designer Randall John Gregory heeft gedurende 100 dagen naar oplossingen gezocht om de New Yorkse metro te verbeteren. In zijn Tumblr-project “100 Ways to Improve the NYC Subway” kwam hij iedere dag met een nieuw voorstel op de proppen.

Een overzicht van de 5 leukste voorstellen:

1. Stations opfleuren met nuttige kleuren

Wie al eens in New York de metro heeft genomen, weet dat de stations er, op een paar na, helemaal niet aantrekkelijk uitzien. Gregory bedacht daarom dat de stations opgefleurd kunnen worden met de kleuren van de metrolijnen die er door lopen. Niet alleen mooi, maar ook handig!

NYC subway kleuren

2. Reizigers oproepen tot beweging

Wie kan kiezen tussen de trap en de lift, heeft zijn keuze vaak snel gemaakt. Maar wat als we aan de trap nu eens toonden hoeveel meer calorieën we zouden verbranden als we zelf naar boven of beneden wandelden?

NYC subway beweging

3. Aangeven hoe vol de wagons zitten

Overvolle metrostellen zijn een frustratie voor vele reizigers. Door een live tracking systeem in te voeren, dat aan de hand van het gewicht van het metrostel aangeeft hoe vol het zit, en die info te tonen op schermen op het perron, zouden reizigers handig kunnen zien waar ze best opstappen.

NYC subway wagendichtheid

4. Social media getuigenissen tonen

In San Francisco worden verhalen die metro-gebruikers via social media delen, op een display getoond in de metrostellen. Dat zorgt niet alleen voor een aangename afwisseling tussen de vele advertenties, maar creëert ook een diepere band tussen de reiziger en het openbaar vervoer. Dus waarom ook niet in New York?

NYC subway social media

5. Handig de weg wijzen

Uit de metro stappen en geen flauw idee hebben welke richting je uitmoet? Dat kan heel makkelijk opgelost worden met een simpele afbeelding van de windstreken op de vloer.

NYC subway windstreken

Dankzij dit 100 dagen durende project leerde Randall John Gregory heel wat bij op gebied van innovatie, human-centered design en strategisch denken. Een handig idee dus voor iedereen die zichzelf graag verder wil ontwikkelen.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!