Conceptuele Twitter make-over

Twitter hoofdpagina Rihanna

Enkele maanden geleden stak Fred Nerby Facebook in een nieuw conceptueel jasje, en daar heeft hij nu een vervolg aan gebreid door ook Twitter een complete make-over te schenken. Deze keer heeft hij zijn focus gelegd op meer interactie tussen content en gebruikers.

Hij heeft er daarom voor gezorgd dat de conversaties die in 140 karakters voorbij komen, tot leven worden gewekt. Zo kunnen de tweets in zijn design bijvoorbeeld omgevormd worden tot graphics of kunnen er fotogalerijen aangemaakt worden met live tweets.

Nerby heeft de make-over helemaal opgebouwd rond de interactie die Rihanna, GQ Magazine en Marvel Studios op Twitter hebben. Hij ontwikkelde onder meer een hoofdpagina waar je kan zien met wie deze Twitter-profielen momenteel aan het converseren zijn en wat hun favoriete tweets zijn.

De echte interactie komt op deze pagina komt er echter door vragen te stellen, en de volgers de mogelijkheid te geven hier meteen op te antwoorden. Als kerst op de taart worden de antwoorden ook nog eens mooi visueel voorgesteld. Een ander hoogstandje uit het conceptuele design, is de foto- en videogalerij met live tweets die gebruikers aanzet om deel te nemen aan de conversatie rond een bepaalde foto.

Na de lancering van dit nieuwe Twitter-concept gaf Fred Nerby al aan dat we zeker nog meer van hem mogen verwachten in de nabije toekomst. We zijn alvast benieuwd wat de Zweedse designer nog voor ons in petto heeft, maar daarnaast wachten we ook vol ongeduld op de eerste Belg die met een treffend redesign naar buiten komt.

Talking To feature

galerij

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!