Bulo viert zijn 50e verjaardag met een unieke en gelimiteerde serie

12-Illustration_website65-770x600

Bulo viert zijn 50e verjaardag met een blik op de toekomst en een unieke werktafel voor kinderen – van alle leeftijden- de ondernemers van morgen. Het in Mechelen duurzaam gebouwde meubel, O Mr. President genaamd, kan je volledig personaliseren. Het komt uit in een beperkte oplage die gegarandeerd minstens 5 decennia zal meegaan. Het exclusieve meubel zal €399 kosten.

O Mr. President is een ode aan het spelen, waarmee Christian Salez, de kersverse CEO van Bulo een eerste stap zet naar het Bulo van morgen.

“Men is zo lang aan het werken in het leven dat het eigenlijk een positieve, verrijkende ervaring zou moeten zijn. En dit meer dan ooit in deze tijden. O Mr. President moet ons eraan herinneren dat we moeten blijven spelen en creatief experimenteren. Het stimuleert innovatie, ondernemerschap, ongeacht de leeftijd,” legt Jan Aerts, Head of Creative Services uit. “O Mr. President biedt een verfrissende tegenwind tegen de economische morositeit .”

“Uit de eerste bevindingen blijkt dat kinderen houden van O Mr. President door de uitnodigende vorm en het ergonomische ontwerp.” gaat de hoofdontwerper verder. “Voor ons was het cruciaal dat het ontwerp kan meegroeien met zijn eigenaar. O Mr. President neemt moeiteloos de rol van bijzettafeltje op zich zodat het voor elke generatie iets biedt. Een belofte die kracht wordt bijgezet met een garantie van 50 jaar.”

“Die kwaliteit is waar Bulo voor staat,” meent Aerts. “We willen dat ook doortrekken in het duurzame karakter van O Mr. President. Door de materiaalkeuze kunnen we zo goed als klimaatneutraal produceren. Voor het blad gebruiken we kwalitatief resthout van onze eigen productie en we doen een beroep op een Belgisch atelier dat zich inzet voor sociale re-integratie. Dit laat ons toe om de handtekening van elk kind in de tafel te verwerken. De verpakking bestaat uit 100% gerecycleerd karton van fabrikant Europal Packaging waaruit je een bijhorend krukje kan halen. Zelfs de handleiding is een reusachtig tekenpapier en de rest vorm je om tot een wand waar elk kind zich creatief op kan uitleven.”

14-Illustration_website63-770x600

De lancering van O Mr. President is een geschenk van Bulo aan zichzelf om de 50e verjaardag te vieren. Bulo positioneert zich des te meer als de partner van de architecten en organiseert specifieke activiteiten. Er is een samenwerking met het internationale magazine Wallpaper voor debatten over Tomorrow’s Office in mei. Tijdens de zomer onderzoekt het bedrijf de impact van mode op architectuur en design. In september brengt Bulo de match tussen voeding en design in kaart.

O Mr. President kost €399 en komt uit in een unieke oplage van 400 exemplaren, volledig in Mechelen ontworpen en gefabriceerd. Het is vanaf 15 april verkrijgbaar op bulo.com en in de winkels Graanmarkt 13 in Antwerpen, Instore in Brussel en Villa Maria in Brugge. Het exclusieve meubel wordt tevens tentoongesteld in het Modemuseum van Antwerpen. Vanaf mei verhuist het naar de nieuwe Londense Bulo flagship store waarna het in juni doorreist naar New York. In september keert het geheel terug naar ons continent en wordt het getoond in het Designmuseum in Gent.

Over Bulo

Bulo streeft er al 50 jaar naar om het werken te herdenken. Elk product wordt in Mechelen ontworpen en geproduceerd. Het bedrijf wil daarbij een partner zijn van architecten.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!