Binary app: code schrijven op je iPad

binary_creativeskills_petrabeeckx_appiconOp 11 juni laat Binary zijn eerste kreet op Twitter:’ ‘Hello, World’. Wie ons verwelkomt? Darshan Shankar, oprichter van Binary, een nieuwe iPad app waarmee je code kan schrijven, testen en uitvoeren van zowat overal in de wereld.

Coderen op een iPad vind je maar een rare gedachte?  Voor Shankar is het dé manier om te ontsnappen aan het werken tussen vier muren. Met een iPad en Bluetooth keyboard, werkt hij deze tijd van het jaar vooral in het park. Voorheen ging Shankar te werk met een gewone laptop. Maar omwille van de gelimiteerde batterijduur en de nood aan een wifi-verbinding, belandde hij vaak in een café, opnieuw tussen vier muren dus. Met Binary is de hele stad zijn potentieel kantoor geworden.

De Binary app synchroniseert  jouw code, afbeeldingen en andere bestanden voor webpagina’s, mobiele apps, en servers met haar cloud servers. In de cloud wordt je code samengesteld en het resultaat doorgesluisd naar je iPad en onmiddellijk weergegeven.

Op thebinaryapp.com vind je de beta versie en meer gedetailleerde info. 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!