Ben je ooit te oud om te leren coden?

never too old to learn how to code_creativeskills_petrabeeckxAdda Birnir, co-founder van Skillcrush, stelt luidop de vraag of iemand te oud kan zijn om te leren coden (programmeren). Het antwoord is eenvoudig: als je interesse hebt in het web en het gevoel hebt dat je niet in het midden van de actie staat, dan is het tijd om in gang te schieten. Dat het even duurt voor je het onder de knie hebt, is niet meer dan normaal. Get over it and get to it!

Birnir nam zelf haar eerste ‘code-stapjes’ toen ze 24 jaar was, omdat ze hopeloos op zoek was naar vaardigheden die haar vrijheid zouden geven. Door code te leren schrijven ontspringt ze vandaag de dans: geen nine-to-five job uit noodzaak maar een comfortabel freelance statuut. Ze belandde in een industrie vol jonge mensen, maar gelooft steevast dat er mensen met jaren ervaring ontbreken.

Aan de slag met de online Skillcrush cursussen

Birnir richtte ook mee Skillcrush op, een online klasje voor zij die graag code willen leren maar bang zijn om er in groep aan te beginnen. Droom jij van een eigen project, maar ben je niet technisch onderlegd? Meld je dan aan voor Skillcrush 101 of het Skillcrush Email Bootcamp. Op de Skillcrush blog krijg je alvast een gouden tip over vallen en opstaan.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!