Bay Area Bike Share krijgt Belgische app

Bay Area Bike Sharing App by Webcomrades

We zijn mobieler dan ooit, maar -ironisch genoeg- staan we met z’n allen meer dan ooit stil op de weg. Onze wegen slibben ervan dicht, van de vierwielers. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor ons milieu, economie, gezondheid, enz…  De Amerikaanse westkust mikt daarom op tweewielers en ondernam eind augustus actie met de Bay Area Bike Share. Ben je in de buurt? Spring er dan eens op de fiets. De kans is groot dat je onderweg een Belgische bike share- app van WebComrades tegenkomt!

Bay Area Bike Share bleek een schot in roos: tot op vandaag telt het fietsnetwerk al meer dan 5.000 gebruikers. In België is het fietsruil-systeem ook gekend. WebComrades, een Antwerps bureau, verdiende in eigen land en in Spanje al zijn sporen met bike-share apps. Maar al gauw staken ze de oceaan over, richting New York en Chicago. Een uitbreiding naar de westkust liet niet lang op zich wachten: vorige week lanceerden ze vrijwillig een gloednieuwe app voor de Bay Area Bike Share.

Tom Claes, managing director van WebComrades: “de Bay Area app onderging een facelift en kreeg een moderner design. Bovendien kan de gebruiker enkel de informatie oproepen die hij echt nodig heeft. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de fiets-spots -en parkings.

Ralph Borrman, woordvoerder van de Bay Area Air Quality Management District, juicht het Belgische voorstel toe: “Ook al werkt Bay Area Bike Share met een nationale CycleFinder app, het is een open markt. WebComrades is vrij om de app aan te bieden aan Alta Bicycle Share, die het programma beheert.

De Bay Area Bike app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Bay Area Bike Sharing app by Webcomrades

Bron: SF Examiner

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!