Bar Buro, de nieuwe Gentse co-working space.

Co-working spaces, het is hip en trendy maar werkt het idee ook écht? Ik ging op onderzoek en ging met een hoofd vol informatie terug naar huis.

Bar Buro is gelegen in hartje Gent tegenover het Gentse stadhuis. Prachtige locatie als je het mij vraagt. Bar Buro is zoals de naam al doet vermoeden een tijdelijke Bar en Buro. Een koffie bar op de benedenverdieping en een open Buro en co-working space erboven. In ruil voor een koffie, krijg je een stoel. Prachtig goed gevonden principe. Je betaalt dus 2 euro en je krijgt een stoel en tafel in de bovenzaal. Vind je het zo leuk dat je er dagelijks werken wil? Voor 25 euro per maand word je VIP!

Het initiatief gaat uit van AvenueL en Quetzal.

AvenueL verdiende al wat strepen met het organiseren van events, het opzetten van campagnes en het uitwerken van andere communicatie toestanden, maar hun meest interessante project is volgens mij GentM. Een forum voor digitale creativiteit. (Waarover in een volgende blogpost een hele hoop meer).

En dat is wat Bar Buro onderscheidt van andere co-working spaces in Vlaanderen. Hun drang om het creatief talent te verbinden met elkaar en hun liefde voor koffie en chocolade, uiteraard.

Maar werkt dat nu? Dat co-working gedoe? Ik vroeg het de co-workers zelf…

‘De grootste troef van co-worken is de sociale controle. Je zit letterlijk naast elkaar te werken en dan is de drempel om genadeloos youtube filmpjes af te spelen groter dan dat je thuis alleen zit.’

‘Ik werk alleen als zelfstandige en Bar Buro is een welkom alternatief voor thuiswerk. Omwille van de bedrijvigheid beneden in combinatie met de rustige werkruimte boven. Omwille van de mogelijkheid om een break te nemen in de koffiebar of een wandeling in de Stad. Ook voor de interactie met andere co-workers. Sporadisch, want de meesten zijn geconcentreerd met hun eigen materie bezig. Ook ik kom in eerste instantie om mijn productiviteit en rendement te verhogen ten opzichte van thuis. Omwille van de hedendaagse dynamiek en de initiatieven die rondom het co-worken ontstaan. En last but not least voor de fijne muziekselectie,als kers op de brownie!’

Maar Bar Buro is niet de enige in Gent. Zo heb je nog Floating Desk en eind maart ook nog Startup Garage, een initiatief van ibbt.

Voor wie hen een bezoekje wil brengen, vanavond gaat Jong Tuig BE #18 door in Bar Buro!
Tot dan!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!