Apple neemt patent op Silent Disco

silent disco

Muziekliefhebbers kennen Silent Disco ondertussen al jaren: je leeft je helemaal uit op de leukste beats, maar die beats komen uit je hoofdtelefoon in plaats van uit grote boxen. Laundry Day pakte er al mee uit toen het Antwerpse dance festival nog op het eilandje plaatsvond, maar sinds deze week heeft Apple een patent gepakt op een min of meer gelijkaardige technologie.

In tegenstelling tot de festivals, waar iedereen op dezelfde plaats naar dezelfde muziek luistert, moet je je bij Apple’s Silent Disco niet op dezelfde locatie bevinden. Je kan online of via Bluetooth met mekaar verbonden zijn, en zo samen genieten van je favoriete muziek.

De DJ binnen je netwerk zal de muziek bepalen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ook naar dezelfde song zal luisteren. Muzikale karakteristieken zoals tempo of genre worden naar je iPhone, iPad of iPod gestuurd en aan de hand daarvan hoor je een track die zo dicht mogelijk aanleunt bij wat de DJ speelt.

Apple Silent Disco Pattent

Naast muziek kunnen er via Silent Disco ook andere data gedeeld worden, zoals bijvoorbeeld een avatar, persoonlijke gegevens, of de beats per minuut van een song die op dat moment gespeeld wordt.

Dat Apple een patent heeft genomen op deze Silent Disco-technologie, wil echter nog niet zeggen dat we het idee meteen ook in de praktijk zullen zien omgezet worden. Maar heeft vast en zeker wel potentieel om tot iets leuks uit te groeien.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!