Adobe stelt zijn digitale pen en liniaal voor

projectmighty

Een software-gigant met hardware ambities. Het is eens wat anders! Adobe lanceert een digitale pen (Mighty) en een digitale liniaal (Napoleon) voor het maken van tekeningen en ontwerpen via de Adobe Touch app op iPhone en iPad. Hiermee willen ze het werk van designers makkelijker, sneller en accurater maken.

Image-2

De drukgevoelige Mighty pen en je tablet vervangen voortaan het klassieke potlood en papier. Gommen kan door een veegbeweging met je vinger op je iPhone of iPad. De digitale pen biedt bovendien een waaier aan nieuwe mogelijkheden in the cloud, meerbepaald in the Adobe Creative Cloud. Brush instellingen en Kuler kleurpaletten komen door middel van een knop op de Mighty pen op je tablet tevoorschijn. Daarnaast kan je, via een in de cloud-clipboard, objecten van en naar je tablet knippen en plakken. Dat je instellingen bewaard blijven dankzij deze pen, ook al verander je van toestel, is waarschijnlijk een unicum.

De Mighty pen gebruikt Bluetooth technologie om verbinding te maken met je iPhone of iPad en beschikt over een intern geheugen, een oplaadbare batterij en vervangbare pennen.

Image-3

In combinatie met het digitale liniaal ‘Napoleon’ kunnen met de Mighty pen rechte lijnen en andere strakke vormen worden neergezet. Op het liniaal kan je switchen tussen verschillende vormen voor het trekken van rechte of gebogen lijnen.

Image-1

Het is nog niet gekend wanneer Adobe met deze producten op de markt zal komen, evenmin werden er prijzen vrijgegeven. Hou dus zeker adobe.com/mighty/ in de gaten.

Deze hardware evolutie was een opmerkelijk nieuwsfeit tijdens de Adobe Max conferentie. Dit alles naast de lancering van de nieuwe versies van Photoshop, Illustrator, InDesign en Dreamweaver en het nieuws dat Fireworks wordt stopgezet.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!