Adobe presenteert Adobe Anywhere voor video

adobeanywhereNieuwe professionele video- en audioproducten en Adobe Anywhere voor video

Adobe stelt tijdens de jaarlijkse NAB Show (National Association of Broadcasters) in Las Vegas nieuwe software en videotechnologie voor waarmee filmmakers en videoprofessionals producties van hoge kwaliteit kunnen creëren en leveren voor meerdere schermen. De eerste publieke demonstraties van Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, SpeedGrade, Adobe Audition, Adobe Prelude, Adobe Media Encoder en Adobe Story worden tijdens NAB getoond, nog voor de officiële release.

Adobe presenteert tevens Adobe Anywhere voor video. Dit is een modern, collaboratief workflow-platform waarmee teams die gebruik maken van professionele video-tools van Adobe, eenvoudig samen kunnen werken. Zij hebben de beschikking over gecentraliseerde media en assets binnen ieder netwerk.

Adobe Anywhere

Adobe Anywhere heeft een open platform-architectuur die bestaat uit een bestaande infrastructuur en is geïntegreerd met standaard IT-hardware, software en netwerkprocessen. Hierdoor maakt het additionele investeringen en resources overbodig. Adobe Anywhere vereist geen zware bestandsuitwisseling en is niet afhankelijk van proxy-bestanden, waardoor videoprofessionals direct met media van hoge kwaliteit kunnen werken. Adobe Anywhere wordt on-premise gehost met andere enterprise media storage en asset management infrastructuur, voor optimaal beheer en security.

Adobe Anywhere brengt virtuele teams van videoprofessionals met elkaar in contact en stelt hen in staat om media simultaan te loggen, bewerken, delen en finaliseren vanuit elke locatie met een standaard netwerkconnectie. Met Adobe Anywhere kunnen editors en videoprofessionals via lokale of mobiele netwerken, media op een andere locatie openen, streamen en bewerken.

De Adobe Mercury Streaming Engine en de Adobe Anywhere Collaboration Hub zijn twee belangrijke onderdelen van Adobe Anywhere. Met de krachtige Adobe Mercury Streaming Engine kunnen videoprofessionals tijd besparen op het versturen of opslaan van grote bestanden. Ook geeft het teamleden direct toegang tot bestanden vanaf elke locatie. De Adobe Anywhere Collaboration Hub neemt de grenzen weg tussen projectbestanden en biedt meerdere gebruikers de mogelijkheid om verschillende applicaties te gebruiken om werk te benaderen via dezelfde projectbestanden op hetzelfde moment. Om het Adobe Anywhere open platform te ondersteunen, werkt Adobe samen met partijen als Dell, Harmonic, HP Quantum, Isilon, NVIDIA en Supermicro.

Innovatieve features in Adobe’s professionele video tools

Innovatieve features in de komende versies van de video-tools bieden gebruikers meer controle over creativiteit zodat zij hun boodschap met meer impact kunnen overbrengen. Daarnaast kunnen zij de dagelijkse werkzaamheden versnellen met krachtige performance en productiviteitsverbeteringen. De volgende versie van Adobe Premiere Pro bevat nieuwe editing features waaronder Editing Finesse en Link & Locate om snel media te koppelen voor een snellere workflow. Daarnaast is de color grading verbeterd met de Lumetri Deep Color Engine. Hiermee kan de gebruiker direct eenvoudig rijke kleurengradering looks toepassen in Adobe Premiere Pro of bestanden verzenden naar de nieuw vormgegeven user interface van Adobe SpeedGrade. Dit zorgt voor een nauwkeurige controle over elk aspect van de kleur en belichting van een productie.

Een krachtige nieuwe versie van Adobe After Effects biedt motion graphics en visual effects artiesten meer creatieve mogelijkheden. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om eenvoudig in 3D te werken met de nieuwe Live 3D Pipeline met Maxon Cinema4D-integratie. De Refine Edge tool zorgt voor snellere rotoscoping-resultaten en met de Warp Stabilizer VFX feature kunnen gebruikers een specifiek gedeelte van een shot stabiliseren. Nieuwe creatieve tools in Adobe Audition, waaronder Sound Remover en Preview Editor, ondersteunen bij het verbeteren van de algehele geluidskwaliteit.

Adobe Prelude bevat de nieuwe mogelijkheid om miniatuurweergaves in het project panel te plaatsen om snel geïmporteerd materiaal te kunnen zien. Adobe Prelude voegt nu tevens metadata toe tijdens het inladen van materiaal. Bovendien is het bewerken sneller geworden met de nieuwe Adobe Story panels, waarmee gebruikers van Adobe Prelude en Adobe Premiere Pro toegang hebben tot Story-scripts. Ook hebben zij de mogelijkheid om het script met bepaalde clips te combineren en kunnen zij Speech to Text-analyses gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Tijdens NAB geeft Adobe een preview van de professionele video- en audioproducten. Deze producten zijn nog niet direct beschikbaar. Adobe Anywhere zal worden gelanceerd tijdens NAB 2013 en zal later dit kwartaal beschikbaar zijn. Voor prijzen kunt u contact opnemen met Adobe sales via [email protected]. Meer informatie over de aankondigingen tijdens NAB is te vinden op www.adobe.com/go/nab_reveal. Meer informatie over Adobe Anywhere is te vinden op www.adobe.com/products/adobeanywhere. Meer informatie over Adobe Broadcast-oplossingen is te vinden op www.adobe.com/go/broadcast.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!