Adobe introduceert nieuwe Generator features voor Photoshop CC en Edge Reflow

Adobe Generator

Geheel nieuwe technologie stroomlijnt web productie en mobile design workflow voor Creative Cloud-leden

Adobe heeft Adobe Generator aangekondigd. Deze technologie verandert de manier waarop Photoshop-gebruikers werken aan ontwerpen voor web en beeldscherm. Generator is een platform dat Photoshop centraal stelt in het ontwerpproces. Het zorgt voor een betere samenwerking tussen Adobe Photoshop CC, Adobe Creative Cloud en applicaties van derden. Voor Creative Cloud-leden is vanaf nu een geheel nieuwe op Generator-technologie gebouwde Photoshop feature beschikbaar die web- en beeldschermontwerp stroomlijnt door afbeeldingsbestanden real-time te leveren. Hierdoor hoeft de gebruiker niet meer te extracten, te croppen, de grootte aan te passen of te exporteren. De nieuwe samenwerking tussen Adobe Edge Reflow CC en Photoshop maakt het ook mogelijk voor gebruikers om Photoshop-bestanden direct te laden binnen Edge Reflow. Edge Reflow is een ontwerptool voor het maken van responsive webdesigns.

“Er is een nieuw tijdperk aangebroken op het gebied van Photoshop-productiviteit voor iedereen die ontwerpt voor het web of mobiele apps”, zegt Winston Hendrickson, vice president of products, Creative Media Solutions bij Adobe. “Met Generator kunnen klanten het bewerken en exporteren vanuit Photoshop overslaan en de dagelijkse ontwerpen voor web en mobiele apparaten sneller realiseren dankzij een intelligente en flexibele workflow.”

De eerste Adobe Generator features voor Photoshop CC en Edge Reflow zijn:

  • Real-time leveren van afbeeldingsbestanden biedt Photoshop-gebruikers de mogelijkheid om tijdrovende productiestappen over te slaan, terwijl zij de zekerheid hebben dat hun ontwerpen op de juiste manier worden geïmplementeerd op zowel de desktop als op mobiele schermen
  • Gelabelde lagen en groepen in Photoshop CC worden automatisch real-time opgeslagen en geüpdatet als individuele bestanden in het geselecteerde formaat
  • Lagen kunnen nu worden geëxporteerd als JPEG, GIF of PNG met een grote variëteit aan opties, inclusief het schalen voor Retina-displays en verschillende compressieniveaus
  • In een klik kan Edge Reflow CC Photoshop CC-bestanden, inclusief afbeeldingen en tekst, direct in Edge Reflow importeren. Hierdoor kunnen ontwerpers direct starten met hun responsive design-proces en het aantal handmatige stappen beperken

Het Adobe Generator-technologieplatform heeft een eenvoudig te gebruiken JavaScript API. Hiermee worden externe ontwikkelaars van apps en diensten in staat gesteld om vergelijkbare tools te ontwerpen die integreren met Photoshop CC. Om de ontwikkeling van meer apps van derden te versnellen, heeft Adobe Generator en de real-time image asset generation feature als open source-project vrijgegeven. Meer informatie hierover is beschikbaar via http://github.com/adobe-photoshop.

“Nu we onze zakelijke activiteiten uitbreiden van .com-websites naar meerdere mobiele platforms, is het belangrijk dat we de mogelijkheid hebben om de geïntegreerde tools en diensten van Creative Cloud in te zetten om onze design workflow te kunnen vereenvoudigen”, zegt Stephen Gates, vice president, Global Brand Design bij Starwood Hotels & Resorts. “Met meer dan 1.100 luxe hotels kan het erg tijdrovend zijn om multiscreen design uit te voeren met aanpassingen van bestanden voor elk scherm. Met Generator en het real-time leveren van afbeeldingsbestanden in Photoshop CC, kan ons design team veel flexibeler, compacter en sneller werken.”

“Het creëren van een game voor mobiel vereist frequente en snelle aanpassingen”, zegt Nate Beck, CEO van The engine Company, een leidende ontwikkelaar van game engines. “Met Adobe Generator hebben we een plug-in gebouwd, geschreven in JavaScript. Deze plug-in verbindt onze Photoshop-ontwerpen met onze Loom SDK game, geschikt voor iOS, Android en OUYA. Wanneer het ontwerp in Photoshop wordt aangepast, verandert ook de game in real-time. Dit zorgt er voor dat we sneller kunnen testen en uiteindelijk ook een betere game kunnen leveren.”

Nuttige links

Lidmaatschappen en beschikbaarheid

Deze updates van Photoshop CC en Edge Reflow zijn direct beschikbaar voor leden van Creative Cloud. De huidige leden van Creative Cloud ontvangen deze innovatie als onderdeel van hun huidige lidmaatschap, zonder extra kosten. Er zijn individuele, education-, team-, government- en enterprise-lidmaatschappen beschikbaar. Voor prijzen, bezoek: https://creative.adobe.com/plans.

Bekijk onze nieuwe Generator-technologie tijdens de Create Now-wereldtoer

Adobe’s nieuwe Generator-features voor Photoshop CC en Edge Reflow worden getoond tijdens de aankomende Create Now World Tour. Tijdens deze gratis seminars delen Adobe evangelisten tips en technieken om bijzonder werk te creëren en te delen met gebruik van Creative Cloud. Tijdens deze seminars kunnen creatieve professionals de experts ontmoeten, geweldige demonstraties bekijken, nieuwe trucs leren, netwerken met collega’s en vragen stellen over verschillende workflows. Het eerste evenement vindt plaats op 19 september in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.createnow.be.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!