Freelance/Interim Regisseur Multicam VRT NWS
bij VRT in Brussel

De VRT is een dynamisch bedrijf. Je komt bij ons terecht in een uitdagende werkomgeving, waar heel wat groeimogelijkheden zijn. Als innovatief bedrijf speelt de VRT in op het steeds veranderende kijk-luister- en klikgedrag van de mediagebruiker. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

jobtype_copywriting4
 • Brussel
 • Werkplek: flexibel
 • Ervaringsniveau: medior

Vijf minuten voor live. Breaking news. Op het eerste gezicht groot nieuws maar op dit moment weten we nog niet veel. Gooi je het schema helemaal om? Wacht je nog even? Je moet nu beslissen. In overleg met de eindredacteur beslis je om het kort mee te geven aan de begin van de uitzending. Wim De Vilder belooft de kijker verder op de hoogte te houden.

Vanaf dat jullie live gaan sta jij aan het roer. Best veel verantwoordelijkheid, maar daar ga jij goed mee om. Het is altijd spannend. Het nieuws houdt zich niet aan jullie zendschema. Elke dag opnieuw een verrassing.

Zoals nu. Tijdens de uitzending rolt meer nieuws binnen. Je coördineert met je collega's die een item voorbereiden. Ondertussen brief je Wim in zijn oortje. Er moet nu veel tegelijkertijd gebeuren. Gelukkig blijf je rustig in het oog van de storm.

Je probeert tijdens de uitzending niet te denken aan hoeveel mensen er kijken. Achter de schermen is het misschien alle hens aan dek, maar jij zorgt dat daar op televisie niets van te merken is. Het resultaat is opnieuw een ijzersterke nieuwsuitzending.

Wat doe jij elke dag?

 • Als regisseur bij VRT NWS werk je mee aan verschillende actuaprogramma’s: Het Journaal, Terzake, De Afspraak, Zevende dag, Villa politica en speciale verkiezingsprogramma’s.
 • Je bereidt het scenario en de vormgeving van het programma voor. Je doet dat op basis van de look en feel van het programma. Je geeft dus beeld en klank aan journalistieke inhoud. Je weet welke vormgeving nodig is om een boodschap kracht bij te zetten.
 • Samen met je collega's bedenk en ontwikkel je nieuwe programmaonderdelen en formats. Je stimuleert creativiteit en probeert graag iets nieuws.
 • Je ziet het bredere plaatje: je hebt oog voor storytelling. Je staat garant voor kwaliteit. Je vormt een tandem met de eindredacteur.
 • Je werkt aan technische briefings voor je collega's. Dankzij jou weet iedereen precies en ruim op tijd wat hij of zij te doen staat.
 • Je bent verantwoordelijk voor wat er op de set gebeurt. Vanaf dat jullie live gaan ben jij de baas. Vanuit de regiekamer stuur je iedereen aan - zowel binnen als buiten de studio.

Wie ben jij?

 • Audiovisueel ben je een expert. Je bent op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Zelf dingen maken doe je in een handomdraai: je kent Premiere en After Effects.
 • Je hebt passie voor nieuws. Creatief nadenken over hoe nieuws te brengen is een kolfje naar jouw hand. Je verplaatst je makkelijk in de kijker.
 • Je hebt een kritische reflex. Het eindresultaat is wat telt voor jou: een kwalitatief hoogstaand nieuwsprogramma maken.
 • Dat kan je niet alleen en dat weet je. Je bent een teamspeler. Je geeft constructieve feedback. Jouw collega's voelen zich door jou gesterkt en gemotiveerd.
 • Je pakt dingen vast en laat ze niet los. Je ziet het werk dat er moet gebeuren en spot snel wat er beter kan. Je collega's hebben veel vertrouwen in jou.

Topjob in een inspirerende omgeving

 • Als je geselecteerd wordt, kom je in de talentpool voor deze functie, en kan je voor freelance en interimopdrachten gecontacteerd worden.
 • Uitdagend werk in een inspirerende omgeving met topcollega’s, waar creativiteit deel zijn van het DNA.
 • Het loonpakket hangt af van de contractvorm die we kunnen aanbieden (freelance, interim, …).

Zin in? Wij ook!

Solliciteer met cv, motivatiebrief en portfolio tot en met 3 december. Als je geselecteerd bent, word je uitgenodigd voor speeddates op vrijdag 13 december. 

Kwaliteiten van mensen zijn bij de VRT doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

Vermeld Creativeskills.be als referentie bij je sollicitatie in het subject of je begeleidende brief.

of deel via 
Log in of registreer om afstand te berekenen.

Meer vacatures bij VRT

Freelance/Interim Visual Creative VRT NWS bij VRT in Brussel

Gezocht: expert of alleskunner Jij bent: A) Een generalist. Een creatieve plantrekker. Je brengt een verhaal van A tot Z. Scenario, regie, camera, montage, infographics en motion graphics: je doet het allemaal lekker zelf. OF B) Een specialist. Je …

symbol_newsletter2

Ontvang wekelijks de allerlaatste vacatures per e-mail