Wijs presenteert het Online Trendrapport 2014

Online Trendrapport 2014

Al enkele jaren voorspelt Wijs, samen met tal van externe experts, de digitale trends voor het komende jaar in hun Trendrapport. Voor 2014 is dat niet anders: het digital agency uit Gent presenteert ook nu weer een dertigtal trends die we volgend jaar mogen verwachten.

Dat algemene termen als Big Data, Internet of Things en Video meer dan eens naar voren komen, zal niemand verbazen. Er zijn in het Trendrapport van 2014 echter ook enkele interessante meer specifieke trends te vinden:

Bluetooth Beacons

In augustus lieten we je op creativeskills.be al kennis maken met de Estimote Beacons: kleine sensoren die met je smartphone converseren op basis van je wel heel specifieke locatie. In het Trendrapport voorspellen zowel Dirk Sabbe, COO bij Wijs, als Bert Vanwassenhove, Digitaal Strateeg bij All The Way, een gouden jaar voor dit digitale kleinood.

Tenminste, als iemand de opportuniteiten grijpt die er dankzij de beacons klaar liggen. En dat die kansen er zijn, maken beide heren meer dan duidelijk: je zou bijvoorbeeld simpelweg het Sportpaleis kunnen binnen wandelen, om daarna een gepersonaliseerde route naar jouw zitje voorgeschoteld te krijgen. Of wat dacht je ervan als je voordeur zou opengaan als jij er met je smartphone in je zak voor staat?

Corporate accelerators

Privé accelerators, mensen die startups helpen opstarten in ruil voor een percentage van de aandelen, zijn tegenwoordig niet meer zo populair omdat ze buiten kapitaal weinig meer kunnen bieden. Bij Corporate accelerators ligt dat echter helemaal anders, legt Omar Mohout, organisator van Growth Hacking Belgium, in het Trendrapport uit.

Zo biedt Coca Cola bijvoorbeeld zijn marketingkennis en distributienetwerk aan, onbetaalbaar voor startups. Ook in België worden momenteel de eerste stappen in die richting gezet door onder andere KBC, die onlangs naar buiten kwamen met Start it in Antwerpen. Volgens Mohout zal deze trend zich vooral tonen bij hardware startups, want zij kunnen alle hulp gebruiken om een Design for Manufacturing te ontwikkelen.

Wie graag alle 134 pagina’s van het Trendrapport 2014 wil lezen, wat overigens een absolute aanrader is, kan bij Issuu terecht.

Zie jij nog andere trends de kop op steken in 2014?

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!