Tot ziens muis, welkom Vogel!

002_Leonar3Do_3Dsculpture_620x930Het creëren van meesterwerken in een digitale ruimte is niet eenvoudig, zelfs als je het talent bezit om het in de fysieke wereld te doen. Om deze kloof te dichten, biedt Leonar3do een aantal producten aan om ontwerpers te helpen inzake modellering- en airbrush-software, in combinatie met compleet hardware-pakket dat bestaat uit 3D-bril (met ‘Head-Tracking”-technologie) en de “Vogel,” een bizarre muis die nog het meest weg heeft van een kruising tussen klauw en een kolibrie.

Leonar3do (uitgesproken op dezelfde manier als de naam van de Italiaanse uitvinder) beoogt digitale liefhebbers en kunstenaars een ingang te bieden in de wereld van 3D-Virtual Reality ontwerp, en zorgt ervoor dat de “digitale veteranen” onder ons de meest geavanceerde tools krijgen die ze nodig hebben om hun designs zo nauwkeurig mogelijk te maken. Het bedrijf biedt een compleet-pakket van virtual reality-software en -hardware aan om iedereen, van student tot medische technici, complexe objecten te laten creëren met behulp van slechts een paar tools en hun eigen verbeelding.

“Wij bieden een virtuele werkomgeving, waarin je niet alleen kunt visualiseren, maar de objecten die je in de virtuele ruimte voor je ziet ook kunt aanraken en voelen.”

De “Vogel”, die de plaats van een traditionele muis inneemt, stelt de gebruikers in staat om te tekenen, te roteren en objecten te manipuleren in een 3D virtuele ruimte, compleet verlost van de traditionele 2D beperkingen. Gebruikers houden de drieledige Vogel in de lucht (toepasselijk genoeg) en richten deze op het scherm, waar de Leonar3do-software iedere minimale beweging van het gereedschap waarneemt. Door het heen en weer, op en neer, en van links naar rechts verplaatsen van de vogel  kunnen gebruikers 3D-structuren tekenen alsof ze ontwerpen met klei.

De “Vogel” heeft zes graden van volledige vrijheid, waardoor deze het eenvoudig maakt om objecten te tekenen en te roteren in zes verschillende richtingen. Gebruikers pakken het apparaat beet bij een centrale as en manipuleren hun creaties op het scherm met behulp van slechts twee knoppen. Het geeft je hierdoor een uiterst intuïtieve manier om te kunnen ontwerpen in de virtuele ruimte.

Wie het eenmaal zelf ervaren heeft kan zich gemakkelijk voorstellen dat Leonar3do-gebruikers door de aanwezige SDK (Software Development Kit), Autodesk Maya-plugin of Unity3D-plugin macabere game-wezens of medische toepassingen zoals protheses, sneller dan ooit kunnen en zullen ontwerpen.

Meer info? Bezoek de website van de Belgische (en tevens Nederlandse) importeur van Leonar3do.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!