#StartupGrid

Een evenement georganiseerd door het IBBT onder Lisa Pattyn voor jonge, ondernemende mensen. Vooral voor studenten eigenlijk, die een voorsmaakje willen van wat ondernemerschap werkelijk inhoudt.

Ondernemerschap of een full blown IT project?

Op Startup Grid heb ik zaterdag het onderscheid leren kennen. Ondernemend zijn kan iedereen, maar een team aantrekken, motiveren, problemen tackelen en een eerste idee verlaten, ‘pivoteren’ zoals dat heet, wanneer het initiële idee niet haalbaar blijkt. Dat uitwerken en van je initiële visie afstappen, met die insteek en een nieuwe start een stappenplan uitwerken zodat iedereen aan het werk blijft. Een uitdaging, maar een boeiende ervaring! Zeker met coaching van Leo, want wie startup zegt, zegt Leo Exer van Westartup, hij coachte de teams.

Alles was super goed georganiseerd! Ik kon jammer genoeg niet het hele weekend blijven, maar had dat zeker gedaan als ik maandag geen examen zou gehad hebben voor de dayjob. Anyway, ons team heeft een drietal keer het initiële idee bijgewerkt, om ten slotte naar een volledig ander concept over te stappen. Dat putte elk van ons uit. Maar we hadden een dreamteam! Zei ik dat al? Een aardige KMO-management student, twee sympathieke programmeurs, een vlotte Vlerick marketing guy, een jurist die thuis is in sales, een master in geschiedenis (wie zei iets over “ten faces of innovation”?) en ikzelf, de finance guy. Die mix was great! Ik wou dat ik ze mee naar huis had kunnen nemen!

Er zaten een aantal goede ideeën tussen en er werden uiteindelijk drie teams gevormd. Leo wist dat perfect in goede banen te leiden.

Op het einde van de eerste dag had elk team een idee van de haalbaarheid van zijn of haar project. Ikzelf deed mee om teamleden te zoeken die niet enkel die avond meewerkten, maar die aan het werk wilden gaan voor decorize.me. Voel je jij je trouwens geroepen? Schrijf dan in op decorize.teamsforstartups.com.

Een ander team met drie burgerlijk ingenieurs aan de leiding trok mensen aan om hun goed concept uit te werken. Zij merkten op het einde van de dag dat zij vlakbij huis een sterke concurrent hadden, maar met hun team weet ik zeker dat ze daar zondag iets op hebben gevonden. Misschien vind je het terug op twitter via #startupgrid.

Een leuke ervaring! Het concept was gelijkaardig aan StartupWeekend, en zou iedereen met een idee of met “goesting” om te ondernemen dan ook aanraden daar in te schrijven. Misschien zien we elkaar daar!

Daniël is bezig met een IT project en samen met zijn team zoekt hij nog een programmeur. Kan je je ten minste twee avonden per week vrijmaken en kan je jezelf voor een zestal maanden engageren om mee te bouwen aan een sterk project? Schrijf dan nu in op decorize.teamsforstartups.com !

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!