Side projects houden je creativiteit alert

Credits: Amber Assay
Credits: Amber Assay

Ook de meest enthousiaste designer maakt het wel eens mee… momenten waarop je niet de gewenste voldoening haalt uit je werk. Je volgt (blindelings) de wensen van je klant en schuift je eigen inbreng wel eens wat meer naar het achterplan. Geen ramp, zolang je maar niet in deze routine-val trapt. Gelukkig zijn side-projects je redders in nood!

Side-projects laten je toe om te experimenteren, ze houden je creativiteit alert, ze motiveren je en scherpen je skills aan. Alles kan, alles mag. Doe eens gek! Maak er zelfs maar eens een zootje van… who cares?

Side-projects kunnen voor een extra inkomen zorgen, wat mooi meegenomen is. Maar ze hoeven tegelijk ook niet (meteen) het daglicht te zien. Misschien is een out of the box-state of mind je enige doelstelling? Mooi! Het zal je, als designer, zeker verrijken.

Je kan je extra projecten ook gebruiken in je sollicitatie-activiteiten. Pas het bvb. toe op een project van een werkgever op je wishlist. Wie weet, verover je zo wel een plaats binnen het bedrijf? Of werpt het op langere termijn wel zijn vruchten af?

Een side-project is dus àltijd een goed idee. Het zal je veel voldoening geven, maar let wel op voor een aantal valkuilen: zorg er zeker voor dat je er plezier aan beleeft, mix het nooit met je eigenlijke werk en vooral: one step at a time. Doe niet te veel in 1 keer. It should be fun!

Veel succes!

Bron: http://www.studentguidewebdesign.com

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!