Play-i robots leren kinderen van kleins af aan programmeren

Play-i

Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt ook als het op programmeren aankomt. Maar hoe leer je een kind zoiets aan? Vikas Gupta, ex-Google, kreeg vorig jaar zijn eerste dochter en begon daardoor ook over die vraag na te denken. Samen met Saurabh Gupta, ex-Apple, en Mikal Greaves, ex-Frog Design, brengt hij nu een oplossing op de markt: Play-i.

Het Play-i gamma bestaat momenteel uit 2 kleurrijke robots: Bo & Yana. Ze lijken op het eerste zicht doodnormaal speelgoed, maar dankzij de bijhorende iOS-app zijn de programmeermogelijkheden van beide robots enorm. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld heel eenvoudig het volgende instellen: als ik met je gooi, ben je een leeuw, maar als ik met je schud, ben je een trein.

Op die manier bouwen ze zonder het zelf te beseffen sequences, voorwaarden en branches. Alle acties die zo spelenderwijs geprogrammeerd worden, zullen worden opgeslaan in verschillende programmeertalen, waaronder Blockly, Scratch Java en Python. Zo kunnen de kinderen, wanneer ze wat ouder zijn, zich verder gaan verdiepen in de werking van hun robots.

De lancering van de eerste Play-i robots wordt verwacht in de zomer van 2014, maar geïnteresseerde ouders kunnen hun exemplaar al pre-orderen. Yana kost je momenteel $59, terwijl Bo een prijskaartje heeft van $169.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!