PANTONE Fashion Color Report

FCR-SPR2014-Womens-Intro-MainImg

Niet geheel onverwachts is dit een onderwerp waar ik extra enthousiast over ben. En iedereen die passie heeft voor kleur, creativiteit en design, en daarbovenop een gezonde dosis interesse heeft voor fashion, zal net zoals ik geboeid verder lezen.

Als iemand kan voorspellen wat de komende trends zijn op vlak van kleuren dan zijn het wel fashion designers. Het bedrijf PANTONE beseft dit maar al te goed en geeft al meer dan 20 jaar op een heel eenvoudige manier weer wat de meest prominente kleuren zullen zijn. En ook dit jaar doen ze dat opnieuw voor het voorjaar van 2014!

Deze kleur-rapporten worden opgemaakt op basis van informatie en feedback die ze ontvangen van ontwerpers van over de hele wereld. Starten doen ze door uit de doeken te doen waar ze hun inspiratie vandaan halen, gaande tot wat de filosofie achter hun creaties en kleurkeuze is. En ze vragen het niet aan zomaar eender wie. De input komt hoofdzakelijk van diverse fashion designers die hun collectie voorstellen tijdens de New York Fashion Week.

Ook voor de mannen bestaat er zo’n rapport. Aanduiden welke kleuren je wilt dragen en meegeven met het lief zou ik zeggen.

pantone2014fashionreport1

Bron: howdesign

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!