Google kijkt richting autoindustrie

glasstesla_google_car_creativeskills_petrabeeckx

“De ontwikkelingen die zich momenteel voordoen op het gebied van elektrische auto´s kunnen het zomaar mogelijk maken dat Google in de auto-industrie stapt.” Dat zegt Eric Schmidt, CEO van Google. Elektrische auto´s zijn relatief simpele producten met veel eenvoudigere techniek dan een conventioneel aangedreven model. Net daarom zal elektrisch rijden volgens Schmidt binnen 20 jaar de norm zijn.

Google is geen vreemde wat betreft auto-innovatie. Het bedrijf houdt zich al jaren bezig met autonoom autorijden. Daarnaast is CO2-vrije mobiliteit sinds de start van RechargeIT een onderdeel in de organisatiecultuur.  Dat de ‘driverless car’ nog niet onmiddellijk in je garage zal staan, ligt vooral aan de complexe technologie. En het feit dat België wel eens bang zou kunnen zijn om deze auto’s op onze wegen te laten rijden. Maar voor de elektrische Google wagen kan de bal misschien sneller aan het rollen gaan.

Momenteel kan je alvast met je Google Glass een Tesla S besturen. De Glasstesla-app geeft je de mogelijkheid te toeteren, de lichten aan en uit te zetten, deuren te openen, en het oplaadproces te volgen. Vanwege veiligheidsoverwegingen is de besturing tijdens het rijden – nu nog – uitgeschakeld. Maar als je even niet meer weet waar je de Tesla S geparkeerd hebt, geeft Glass netjes de locatie weer.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!