Pencil, een intelligent potlood

Screen Shot 2013-11-20 at 16.39.19
Pencil by FiftyThree

FiftyThree, het bedrijf achter de razend populaire iPad teken-applicatie Paper was al een tijdje achter de schermen bezig aan een nieuwe uitdaging. Na twee jaar labeur hebben ze deze week met trots hun eerste stukje hardware gelanceerd. Een knap staaltje technologie en design dat zijn leven start onder de naam Pencil.

Het gadget is ontworpen om in eerste instantie samen te werken met hun populaire en eerder genoemde app Paper. Het ultieme doel van de stylus is simpel: Een extra instrument zijn voor de creatievelingen onder ons, die tevens de gebruikers meer controle geeft over de dingen die ze willen vertalen vanuit hun brein naar het virtuele doek.

Hoe werk het?
Pencil communiceert met de app via Bluetooth (wat niet tegenwoordig?). Enkele eenvoudige stappen en daarna kan je zonder meer aan de slag. De batterij laadt van 0 naar 100 in 90 minuten via USB.

Pencil App
Pencil by Fiftythree

Als je op echt papier tekent met een normaal potlood, laat je je hand doorgaans rusten voor steun en stabiliteit. Uiteraard hebben de ontwikkelaars daar aan gedacht! De app is slim genoeg om het onderscheid tussen het digitale potlood en je palm te herkennen.

Maak je fouten (don’t we all?): geen probleem, want Pencil’s ingebouwde gom laat je deze foutjes heel eenvoudig weggommen, waarna je het gewoon opnieuw kan proberen. Wisselen van tools is hiervoor niet nodig. Gewoon je potlood omdraaien en het gommetje aan de achterzijde doet al het werk.

Je was al even vergeten dat je digitaal aan het tekenen was, nietwaar?

Oké, wat als ik je ook nog eens vertel dat je je vingers kunt gebruik in combinatie met Pencil? Zo kan je, net als in het echte leven, ruwe randen vervagen, kleuren mengen, betere kleurovergangen verkrijgen en/of schaduwen creëren. Geweldig toch?!

Wat moet zo’n geweldig kerstgeschenk kosten? Er zijn twee modellen te verkrijgen en beide kan je via de online shop van FiftyThree’s verkrijgen. Als eerste is er het walnoot-model, te koop voor $59,95 en vervaardigd uit het duurzame Wisconsin hardhout. Als tweede is er het Grafiet-model. Deze laatste is gemaakt van geborsteld aluminium en te koop voor een iets kleiner prijsje: $49,95.

Screen Shot 2013-11-20 at 16.52.30
Pencil by Fiftythree

Maar het beste nieuws moet nog komen! Creativeskills.be geeft er eentje gratis weg in ruil voor een originele tekening. Dus laat je creativiteit maar snel de vrije loop. De enige voorwaarde is dat het woord ‘Creativeskills’ in jouw kunstwerkje verwerkt zit. Verder mag je laten en doen wat je wilt. Verras ons! Alle inzendingen worden daarna in een volgende post gepubliceerd en de winnaar kan uiteindelijk zijn of haar eigen exemplaar in ontvangst nemen. Waar wacht je nog op? Mail je werkje naar info (at) creativeskills (puntje) be met ‘Pencil’ in het subject en wie weet valt er eentje in je bus!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!