eBay onthult 3D printing app

Terwijl 3D-printen alsmaar meer geapprecieerd wordt en wereldwijde erkenning krijgt, heeft grootgigant eBay de sprong in het ondiepe gewaagd door een nieuwe iPhone app op de markt los te laten. De relatief eenvoudige applicatie, genaamd eBay Exact, toont je een aantal items die je zelf kan personaliseren. De items zijn afkomstig van 3D-print bedrijven MakerBot, Sculpteo en Hot Pop Factory.

Het is kinderspel: Selecteer heel eenvoudig één van de producten en laat vanaf dan je creativiteit de vrije loop. Materialen, patronen, vormen en kleuren wijzigen: het gaat allemaal met eBay Exact. In een fluitje van een cent kan je een eigen persoonlijke versie creeëren van een product, voor jezelf of voor iemand speciaal in jouw leven. Origineel en gemakkelijk!

3D printing app eBay_screenshots iTunes

Voorlopig staat de app nog een klein beetje in de kinderschoenen en zijn het vooral sieraden en iPhone cases waarmee je aan de slag kunt. Beschikbare items zijn meestal gemaakt van kunststof en metaal, en gebruikers kunnen betalen via de betalingsdienst PayPal.

Ookal zit de app nog in een beginstadium, het zou wel eens hét belangrijkste onderdeel van eBay’s business kunnen worden. Net zoals gepersonaliseerde reclame een vaste norm is geworden voor heel wat bedrijven, zou een tijdperk van volledig aanpasbare producten reeds om de hoek kunnen loeren.

Als je de app zelf wilt uitproberen, heb je een iDevice nodig en een VS iTunes-account. Want tenzij je een VS-account aanmaakt, zal je nog even moeten wachten om van de nieuwe dienst gebruik te kunnen maken. Wanneer de app er zal zijn voor Android en Windows Phone is nog niet bekend.

Wat zou jij graag kunnen personaliseren?

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!