De giftenbus in een digitaal jasje

Je hebt de plannen al meermaals gemaakt: een panda adopteren, of een waterput aankopen voor een Afrikaans dorp, of een steentje bijdragen voor de bescherming een bijzonder natuurgebied. Maar ook deze maand kwam het er niet van geld voor het goede doel opzij te zetten.

De oplossing voor die nalatigheid kwam zo even in onze schoot gevallen. Een groep studenten uit Miama flanste een nieuwe Apple applicatie in mekaar: de ‘donation box’, een app die aanspoort om er apps die je miskocht of niet meer gebruikt in te dumpen, én Apple de toestemming te geven om de oorspronkelijke aankoopprijs ervan aan een liefdadigheidsinstelling te geven. Weggeven wat je niet meer gebruikt, kan van nut zijn voor een ander. In de naweeën van de orkaan Sandy wisten de marketingstudenten dat principe, binnen de huidige tijdsgeest, wel erg knap te concretiseren. Jammer genoeg blijft het bij een briljant idee, en is het nu afwachten of Apple er ook warm van wordt.

Jammer, net nu doneren zo eenvoudig leek. Gelukkig is het nieuwe jaar in aantocht. Zet die panda-adoptie dit keer helemaal bovenaan op de lijst met goede voornemens!

Wie van naastenliefde liever een dagdagelijks engagement maakt, neemt best eens een kijkje naar deze web developer vacature.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!