De digitale Trends voor 2013

Een tsunami van trendrapporten dit jaar. Zij geven inzicht in wat er ons te wachten staat in het nieuwe jaar. Het gecrowdsourcete digitale trendrapport van Wijs is een vaste waarde.

We geven u de drie trends mee van creatieve ondernemer Nick Decrock. En hou in Trend 3 vooral het Belgische Jini in het oog. Tegen eind 2013 wil producent Argus Labs zijn digitale assistent op 300.000 tot 500.000 smartphones laten draaien.

Trend 1: Big is the new small.

Kleinere tablets, miniversies van smartphones. Ook de tegenbeweging komt op gang: smartphones die we amper met één hand kunnen hanteren, en veel grotere tablets.

Trend 2: Kleine eenlingen winnen het van de groten.

Een totaal andere trend waarmee bedrijven geconfronteerd zullen worden is ‘The Economy of One’. Naar het voorbeeld van het succesvolle crowdfunding platform Kickstarter, zullen er in 2013 tientallen, misschien wel honderden vergelijkbare initiatieven volgen. Met grote gevolgen voor de klassieke R&D, marketing en distributie. David zal Goliath op zijn knieën dwingen.

Trend 3: Iedereen een persoonlijke assistant op zijn smartphone.

Hoe langer je je smartphone gebruikt, hoe uitgebreider deze je voorkeuren kent. Hij kan, bijvoorbeeld, meer persoonlijke data over jou verzamelen dan Google. Daarom wordt verwacht dat de meest gekende, Siri, je straks betere antwoorden kan leveren dan Google.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!